Pan kek tarifi ile evde kabarık ve lezzetli bir şekilde pankek yapabilir, afiyetle tüketebilirsiniz. Kolay ve pratik tarifler, evde kolay bir şekilde pankek üretmenizi sağlar. Ancak pankek yapmak için tek bir tarifle sınırlı kalmamalısınız. Alternatif pankek tarifi ile leziz ürünler üretebilirsiniz.
Kolay ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz pan kek tarifi listesi şu şekildedir:
Pan kek tarifi listesindeki birçok alternatif için hamur karışımı önemlidir. Hamur hazırlarken malzemelere ve oranlara dikkat etmeniz gerekiyor. Pankek tarifinde aşağıdaki malzeme seçimleri için belirlenen oranları uygulayabilirsiniz:
Malzemeler
Oranlar
Yukarıdaki malzemelerin doğru oranda kullanımı, lezzetli ve yumuşacık pankek hazırlamak için önemlidir. Karışımı hazırlarken malzemelerin iyice karıştığından ve pürüzsüz bir şekil aldığından emin olmalısınız.
Pankek hamuru hazırlarken pürüzsüz bir form elde etmek için karıştırma ve dinlendirme tekniklerine önem verin. Bunun için bazı önerilerimiz şu şekildedir:
Pankek tarifinde ısı ayarını yaparken mutlaka tavanın orta ateşte ısıtılması gerekir. Düşük ısı az pişmesine, yüksek ısı ise gereğinden fazla kızarmasına neden olabilir. Tava sıcaklığını ara ara kontrol etmek, yumuşacık bir pankek yapmak için en önemli unsurdur.
Sıcak pankekleri servis ederken reçine ya da çeşitli meyveler kullanabilirsiniz. Ayrıca üzerine fındık ya da hindistancevizi serperek süsleyebilir, ek olarak lezzet katabilirsiniz.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler (cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için KVKK sözleşmemizi inceleyebilirsiniz.