Yumuşak Pide Hamuru Nasıl Yapılır?
Evde pide hamuru yapmak çokça kolaydır. Ancak bazı püf noktalarını bilmenizde fayda vardır. Bu püf noktalarından ilki yaş maya kullanımı veya instant mayanın yarım su bardağı suda 20 dakika mayalanmasıdır. Ardından 1 su bardağı ılık su ve instant ya da yaş maya, yarım su bardağından daha az yağ ile birleştirilir. Sıvı ürünler birleştirildikten sonra içerisine 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz eklemelisiniz. Bu karışımın ardından 4 su bardağı un yavaş yavaş eklenerek karıştırılır. Hamuru elinizde yoğurmak sizi yorabilir. Bu nedenle hamur yoğurma makinesi kullanabilirsiniz. Hamur yoğurma makinesi hem pratiklik hem de hız kazandırır. Pide hamuru ele yapışmadığında hazır hale gelir.
Evde Pide Hamuru İçerisinde Ne Katılır?
Pide hamuru tarifi her evde bulunan malzemeleri kapsar. Pide hamuru için tuz, şeker, un, ılık su, ılık süt, yağ ve maya kullanılır. Pide hamuru içerisinde kullanılan maya, ılık su ve ılık sütün birbiri ile doğru bir şekilde birleştirilmesi önemlidir. Kuru veya yaş mayanın kullanılması hamurun lezzetini ve formunu doğrudan etkiler. Yumuşak pide hamuru tarifi için yaş maya kullanabilirsiniz.
Pide Hamuru Hangi Maya İle Güzel Olur?
Pide hamuru için iki farklı maya kullanılabilir. Kuru maya olarak bilinen instant ve taze maya olarak da bilinen yaş maya. Kuru maya 1 veya yarım su bardağı su içerisinde bekletilerek mayalanabilir. Ancak genel kullanımda direkt olarak kullanılarak hamurun kabarması beklenir. Yaş maya ise pide hamuru için zengin bir aroma ve lezzet içerir. Bu nedenle de genellikle yaş maya kullanılarak pide hamuru hazırlanır. Ancak yaş maya ile hazırlanan pide hamuru tarifi biraz uzun zaman alır. Pide hamurunun lezzetli ve damak tadınıza uygun olabilecek şekilde hazırlayabilirsiniz. Zamanınıza uygun olarak kuru veya yaş mamayı tercih edebilirsiniz.
Artan Pide Hamuru İle Neler Yapılabilir?
Evde pide hamuru hazırlandığında bu hamur artabilir. Artan pide hamuru ile minik pideler yapabilirsiniz. Pide için malzemeniz kalmadığında hamuru küçük parçalara ayırarak küçük pişiler yapabilirsiniz. Hamuru açarak üzerine kaşar veya fırında eriyen farklı peynirleri koyabilirsiniz. Tüm bu lezzetleri yoğurt ve baharatlarla yapılan soslarla birleştirebilirsiniz.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler (cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için KVKK sözleşmemizi inceleyebilirsiniz.